איחוד האמירויות לא נחשבת כמדינה זולה, האמת היא שלהיפך המדינה נחשבת כמדינה די יקרה, כאשר דובאי ואבו דאבי נחשבות לחלק מהערים היקרות בעולם.
על פי השוואות שונות שנעשו מתברר שלנו הישראלים אין ממש מה לדאוג, בבחינה שנערכה על ידי פירמת נומבאו העולמית התברר כי בהשוואת יוקר המחיה (ללא מגורים) דובאי זולה יותר בכ25% מזו בישראל ואילו בנושא המגורים המצב הוא הפוך והמגורים בדובאי יקרים יותר בכ-30% מאשר בישראל.
כמו בכל מקום בעולם, ככל שתתרחקו מאזור המרכז והאמירויות המרכזיות תוכלו למצוא מחירים זולים יותר, אם כי לרוב תצטרכו לבזבז יותר זמן וכסף על נושא התחבורה.
בנוסף יש לקחת בחשבון שבסופו של דבר כל אחד רגיל לנפוש בצורה אחרת ולכן המחירים יכולים להשתנות משמעותית בין מטייל למטייל בהתאם לסוג ולרמת הטיול אותו הוא מתכנן.
לתשומת לבכם באיחוד האמירויות משתמשים במטבע הדירהם עליו הרחבנו בפוסט הזה: כסף באיחוד האמירויות
מלונות באיחוד האמירויות
באיחוד האמירויות בכלל ובדובאי ואבו דאבי בפרט, תוכלו למצוא מלונות רבים בטווחי מחירים שונים. החל מכ-100 דירהם ללילה ועד.. ובכן ממש ממש גבוה, הכל תלוי בשירותים ובמלון בו תבחרו. רוב המלונות כוללים אירוח בשיטת B&B כאשר אירוח בשיטת הכל כלול לא ממש נפוץ במדינה.
זכרו כי מחירי המלון לרוב לא כוללים מיסים מסוימים ולכן צריך לחשב גם אותם כפי שהסברנו בפוסט הזה: טיפים להזמנת מלון באיחוד האמירויות | איפה כדאי לישון בדובאי | מלונות מומלצים באיחוד האמירויות
תחבורה ציבורית
בדובאי ואבו דאבי ניתן להסתדר די בקלות עם תחבורה ציבורית, המוניות נמצאות בכל מקום ועלויות הנסיעה בהן זולות. כמו כן בדובאי ניתן לעשות שימוש במטרו העירוני המצוין ולרכוש מראש ובאופן חד פעמי כרטיס נטען אותו תוכלו להטעין ולהשתמש בו בתקופת הביקור שלכם במקום. המטרו מגיע למקומות המרכזים ומשם ניתן להשתמש במוניות או ברכבת קלה שייקחו אתכם ליעד הרצוי.
שימו לב כי במכונות ובדלפקים נמכרים כרטיסים בצבעים שונים (נקראים nol cards) על הכרטיסים השונים וההבדלים בניהם הרחבנו בפוסט המרכז שכתבנו בנושא המטרו של דובאי
אוכל ושתיה באיחוד האמירויות
נתחיל בכך שעלויות האוכל די סבירות ביחס לארץ קחו בחשבון שבמרבית המלונות, האירוח כולל ארוחת בוקר המלווה בקפה וארוחת בוקר טובה, כך שלפחות בנושא הזה אתם יכולים להיות מסודרים. כמו כן קחו בחשבון שנושא המלונות הכל כלול, לא נפוץ במדינה ולכן לרכישת האוכל ולשתייה יש חשיבות רבה.
כמו בכל מקום, אכילה במסעדות יוקרה (ולא חסרות כאילו בדואי) תהיה יקרה משמעותית מאכילה בדוכני רחוב, ארוחות במסעדה יכולות להתחיל מ60-70 דירהם לאדם ולהרקיע שחקים בהתאם למנה ולמסעדה בה תבחרו. אוכל רחוב לעומת זאת יכול לנוע סביב כמה דירהמים בודדים. אם נשווה את העלויות לפי מדד הביג מאק, ביג מאק בישראל יעלה באזור ה55 דירהם ובדובאי כ30 דירהם.
בכל נושא השתייה, בעיקרון לא מומלץ לשתות מים מהברזים במקום וזאת בשל איכותם, אנו ממליצים לרכוש בקבוקי מים עם העדפה לרכישה בסופרים ובקיוסקים (רכישת בקבוקי מים במלונות יכולה להיות די יקרה).
טיפ: כאשר תרצו לאכול ארוחות ערב, צאו למסעדות שמחוץ למלונות, לרוב תמצאו בהם מחירים נוחים יותר מאשר מחירי המסעדות שבמלונות.
שתיה חריפה
כידוע לכם, איחוד האמירויות היא מדינה מוסלמית בה למי שמוסלמי חל איסור לצרוך שתיה חריפה. כחלק מכך עלויות השתייה החריפה די יקרה באיחוד האמירויות, אך עדיין סבירות בעיקר אם משווים זאת לארץ.
השכרת רכב
במידה ותרצו תוכלו כמובן לשכור רכב ולנוע בצורה נוחה במדינה, אך יש לקחת בחשבון מספר נקודות חשובות, לצורך השכרת רכב תזדקקו לרישיון נהיגה בינלאומי ולהתייחס ברצינות לכל נושא הגבלות המהירות וחוקי התחבורה, הקנסות במדינה מרקיעי שחקים ואתם לא רוצים להגיע למצב בו אתם נדרשים לשלם אלפי שקלים על קנסות מיותרים, זכרו כי משטרת דובאי יכולה להחרים לכם את הרכב ואתם תצטרכו לשלם חברת ההשכרה על כל יום בו הרכב נמצא בחנית הרכבים המוחרמים, קחו בחשבון שהנושא יכול להגיע לסכומים פשוט מטורפים (במיוחד אם שכרתם רכב פאר).
בנוסף יש לקחת בחשבון את נושא עלויות החניה וכבישי האגרה, כאשר דווקא הדלק הוא החלק הזול יותר בכל נושא השכרת הרכב.
עלות השכרת רכב מתחילה בכמה עשרות דולרים בודדים ליום לרכב פשוט ויכולה להגיע לעלות לכמה מאות דולרים ליום אם תרצו לשכור רכב יוקרה אמיתי (שוב יש לקחת בחשבון את נושא המהירות המותרת).
קניות ושופינג
גם כאן העלויות די תלויות במקום ופרטים אותם תרצו לרכוש, ניתן לקנות מותגי על במחירים יקרים וניתן להסתפק במותגים פשוטים או ברכישה בשווקים במחירים נמוכים ולמצוא לא מעט מציאות טובות.
עלות אטרקציות
האטרקציות באיחוד האמירויות לא זולות, טיולים מאורגנים יעלו לכם לא מעט כאשר טיולים עצמאיים יעלו הרבה פחות (לטעמינו אין ממש חובה בטיולים מאורגנים חוץ מאשר טיולים לכיוון המדבר). הכל תלוי כמובן באטרקציות אותן תרצו לעשות, כך לדוגמה עליה למרפסת התצפית בבורג' ח'ליפה מתחילה בכ130 דירהם לאדם, צניחה חופשית מעל אי ג'ומירה כ500 דולר, כניסה לפארק המים אטלנטיס כ100 דירהם לאדם ועוד. תמיד מומלץ לבדוק אם יש מבצעים שיוכלו להוזיל את העלויות. אתרים מומלצים בהם אני בודק מחירים הם האתרים הבאים:
Getyourguide | Klook | Tiqets | Viator
ולהשתמש בקובץ האטרקציות שלנו בו תוכלו להשוות מחירים בצורה קלה ונוחה בין כל אתרי האטרקציות השונים – קובץ אטרקציות
איך לחסוך כסף בטיול
על אף שהמדינה היא מדינה יקרה וקשה יהיה לטייל בה מבלי להוציא כסף על האטרקציות, עדיין תוכלו למצוא בה אטרקציות שונות במחירים זולים ואפילו בחינם. כך למשל תוכלו להתרשם בחינם מהמופע במזרקות דובאי וממגדל בורג' ח'ליפה העצום (מלמטה ומבלי לעלות למרפסות התצפית), להסתובב בקניונים העצומים, לצפות בקיר האקווריום שבקניון דובאי, ליהנות מהחופים הציבורים, לצאת לשופינג בדובאי או לטייל בנחת במרינת דובאי. בנוסף תוכלו למצוא אטרקציות מוזלות כמו שיט קצר בסירת אברה, כניסה למוזיאון דובאי ועוד.
לסיכום
כפי שבטח הבנתם מהפוסט, טיול באיחוד האמירויות הוא לא טיול זול, אם כי בתכנון מוקדם ועל ידי שימוש בטיפים שנפרסם לכם באתר ובקבוצה תוכלו לתכנן את הטיול בצורה נכונה ומושכלת. הכל תלוי ברמת הטיול בה תרצו לטייל ובנושאים בהם תסכימו להתפשר (בנינו לא ממש צריך לשכור למבורגיני או להתארח במלון בורג' אל ערב כדי ליהנות מהמדינה היפה הזו)